ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА

Продукција: Факултет за драмски уметности - Скопје

Автор: Август СТРИНДБЕРГ

Режија: Јован РИСТОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 03.06.2006

испитна претстава од III година на ФДУ во копродукција со Штипски театар; класа на проф. Слободан Унковски


Играат:
Јелена ЈОВАНОВА – Гуспоѓица Јулија
Зоран ИВАНОВСКИ – Жан
Маја АНДОНОВА – Христина, готвачката