ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Бранислав Нушиќ

Режија: Димитар Ќостаров

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мери Бошкова за улогата Живка,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Владимир Светиев за улогата Пера Калениќ.