ГОЛЕМИОТ СМОК

Продукција: Народен театар „Антон Панов“ Струмица

Автор: Митко Маџунков

Режија: Бранко Ставрев

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНСКА АДАПТАЦИЈА на Митко Маџунков за адаптација на мотивите од неговата книга раскази „Убиј го зборливото куче“,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Зора Георгиева за улогата Андромаха.