ГНИДА

Продукција: НУ Тетовски театар – Тетово

Автор: Иво БРЕШАН

Режија: Сулејман РУШИТИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 10.06.2013

Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Асистент костимограф: Марта ТРЕНДАФИЛОВА
Музика: Теута ХАЛИМИ


Играат:
Музафер ЕТЕМИ
Наиме АЗИ
Зарије ЈОНУЗИ
Арѓенд ХАСАНИ
Линда ШАБАНИ
Бурхан АМИТИ
Аида ЕЛЕЗИ
Петрит НЕЗИРИ
Хасим МЕМИШИ
Елмир СЕЈФУЛАИ
Сами МУСТАФА
Берат САЛИУ
Блерим ИСМАНИ
Ермал ЧАНГА


Музички изведувачи:
Рами МУСТАФА (кларинет)
Џенгис ХУСЕИНИ (перкусии)
Шклзен ПАЈАЗИТИ (виолина)
Арлинд ПАЈАЗИТИ (пиано)