ГЛОГОВИОТ ЏБУН

Продукција: Н.У.Ц.К. „Ацо Шопов“ - Н.Т. Штип

Автор: Братислав ДИМИТРОВ

Режија: Стојан СТОЈАНОСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 09.06.2009

Сценографија и музика: Стојан СТОЈАНОВСКИ
Костимографија: Невенка ТАСЕВА ПЕТРОВИЌ
Ликовно обликување: Боро МАТЕВСКИ


Играат:
Мето: Јордан ВИТАНОВ
Стојна: Рујиш БЕГОВСКА
Трпе: Владимир ТУЛИЕВ
Симон: Пеце РИСТЕВСКИ
Петре: Крсте ЈОВАНОВСКИ
Гробарот: Миле ВРАТЕОВСКИ
Стојан: Миланчо ЃЕОРГИЕВ-РОНЕ
Дончо: Виктор АРЕВ
Инспекторот: Методи БАСАРОВСКИ
Таткото: Душко СТОЈАНОВИЌ
Мајката: Викторија ЈОВАНОВА