ГЛОГОВИОТ ЏБУН

Продукција: Народен театар „Војдан Чернодрински“ Прилеп

Автор: Братислав Димитров

Режија: Стојан Стојановски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ НА СОВРЕМЕНА ДОМАШНА ДРАМА на Братислав Димитров,
  2. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Блаже Алексоски за улогата Стојан.