ГЛЕМБАЕВИ

Продукција: Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Автор: Мирослав КРЛЕЖА

Режија: Бранко БРЕЗОВЕЦ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 02.10.2021

варијација на драмата на Мирослав КРЛЕЖА

Режија и адаптација: Бранко БРЕЗОВЕЦ
Композитор: Никола МИЦЕВСКИ
Сценографија: Ивана КНЕЗ
Костимографија: Сузана БРЕЗОВЕЦ
Драматуршка соработка: Лидија МИТОСКА-ЃОРЃИЕВСКА
Соработник на сценографот и сликарски работи: Пеце РИСТЕСКИ
Дизајн на плакат: Дејан ДРАГОСАВАЦ-Рута


 

Играат:
Наци (Игњат Жак) Глембај: Андон ЈОВАНОСКИ
Бароницата Кастели – Глембај: Даниела ИВАНОСКА
Dr. phil. Леоне Глембај: Зоран ИВАНОСКИ
Сестрата Ангелика Глембај: Ангела НАУМОСКА
Dr. theol. еt phil. Алојзие Зилбербрант: Димитар ЦРЦОРОСКИ
Оливер Глембај: Исидор ЈОВАНОСКИ
Титус Андроникус Фабрици – Глембај: Трајче ИВАНОСКИ
Dr. juris Пуба Фабрици – Глембај: Игор ТРПЧЕСКИ
Анита: Ана МИТОСКА СТОЈАНОСКА


 

Светло: Ристе ГРКОВСКИ и Бобан СМИЛКОСКИ
Тон: Tome TEMEЛКОСКИ
Инспициент: Елена ИВАНОСКА
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Реквизитер: Гоце НАУМОСКИ
Гардеробер: Снежана ЃОРЃИОСКА
Фризер-перикер: Даринка БОГОЕСКА
Декоратери: Роберт СТОЈКОСКИ, Сашо СМОКВОСКИ, Владимир ВЛАДИМИРОСКИ, Јане ЈАНКУЛОСКИ, Златко АПОСТОЛОСКИ
Заварувач: Гоце ТОДОРОСКИ


 

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Ивана Кнез,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Исидор Јованоски за улогата Оливер Глембај.