geNOcid 21

Продукција: Драмски театар - Скопје

Автор: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ

Режија: Владлен АЛЕКСАНДРОВ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 15.06.2011

Режија: Владлен АЛЕКСАНДРОВ
Сценографија и видео проекција: Иван КАРЕВ и Весела СТАТКОВА
Костими: Мери ГЕОРГИЕВСКА
Избор на музика: Владлен АЛЕКСАНДРОВ
Сценски движења: Татјана СОКОЛОВА
Лектор: Јелица ИНАДЕСКА


Играат:
Хекуба, кралица на Троја: Јелена ЖУГИЌ
Агамемнон, крал на Елините: Рубенс МУРАТОВСКИ
Полковникот, Еврипид: Роберт ВЕЉАНОВСКИ


Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Суфлер: Жаклина ЦВЕТКОВСКА
Светло – мајстор: Кире БУБУЛЕВСКИ
Тон – мајстор: Димитар ИЛИОСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА на Јелена Жугиќ за улогата Хекуба.