ГЕНЕТИКА НА КУЧИЊАТА

Продукција: НУ Драмски театар – Скопје

Автор: Венко АНДОНОВСКИ

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 07.06.2012

Асистенти на режија: Драгана ТАНЕВСКА, Ѓорѓи РИЗЕСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОВСКИ
Сценографија: Владо ЃОРЕСКИ
Костими: Благој МИЦЕВСКИ


Играат:
Игњат: Драган СПАСОВ – Дац
Г-ѓа Ренате: Јелена ЖУГИЌ
Максим: Филип ТРАЈКОВИЌ
Сара: Билјана БЕЛИЧАНЕЦ – АЛЕКСИЌ
Леоне: Дејан ЛИЛИЌ
Евушка: Драгана ЛЕВЕНСКА
Д-р Роберт Велјановски: Роберт ВЕЉАНОВСКИ
Пречесниот: Рубенс МУРАТОВСКИ
Петер Милер: Зоран ЉУТКОВ
Славен: Никола АЦЕСКИ
Темјан: Игор АНГЕЛОВ
Слугинката: Гордана ЕНДРОВСКА
Алберт: Крсте ЈОВАНОВСКИ
Полицаец, Болничар: Жарко ДИМОСКИ


Лектор: Јелица ИНАДЕСКА
Инспициент: Кире СТАВРЕВСКИ
Суфлер: Даница ИЛИЕВА
Тон – мајстор: Димитар ИЛИОСКИ
Светло – мајстор: Игор ГЕОРГИЕВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Јелена Жугиќ за улогата Г-ѓа Ренате,
  2. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Дејан Лилиќ за улогата Леоне,
  3. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА на Билјана Беличанец-Алексиќ за улогата Сара,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Дејан Пројковски,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.