ГЕНЕРАЛ НА МРТВАТА ВОЈСКА

Продукција: Албански театар - Скопје

Автор: Исмаил КАДАРЕ

Режија: Дино МУСТАФИЌ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 06.06.2010

Драматизација: Јетон НЕЗИРАЈ


Играат:
Бајруш МЈАКУ
Џевдет ЈАШАРИ
Адем КАРАГА
Веби ЌЕРИМИ
Мушерефе ЛОЗАНА
Адриан АЗИРИ
Мерлинда САИТИ
Гнеци МИРЗО
Сабедин СЕЛМАНИ
Теута АЈДИНИ – ЈЕГЕНИ
Амернис НОКШИЌИ – ЈОВАНОВСКА
Бесфорт ИДРИЗИ
Зарие ЈОНУЗИ
Фисник ЗЕЌИРИ
Блерим ДАРДИШТА
Висар ЕТЕМИ
Емине КАДРИУ
Дрита АЛИУ
Хајрулах РАМИЗИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Благој Мицевски,
  2. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Адриан Азири за улогата Гробарот.