ГАЛЕБ

Продукција: Народен театар, Куманово

Автор: Антон Павлович Чехов

Режија: Дејан Пројковски

Сценографија: Владо ЃОРЕВСКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Христо БОЈАЏИЕВ
Кореографија: Алекс ПЕШ


Играат:
Мими ТАНЕВСКА
Сашко КОЦЕВ
Илија СТРУМЕНИКОВСКИ
Јасмина ВАСИЛЕВА
Горан ИЛИЌ
Кети ДОНЧЕВСКА-ИЛИЌ
Александра ПЕШЕВСКА
Мето ЈОВАНОВСКИ
Драгиша ДИМИТРИЕВСКИ
Роберт РИСТОВ


Суфлер: Љубинка ПЕТКОВСКА
Инспициент: Антонио ПЕШЕВСКИ
Тон мајстор: Оливер ИЛИЕВСКИ
Светло: Зоран МИЦЕВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Јасмина Василева за улогата Нина Заречнаја.