ФИЛОКТЕТ

Продукција: Театар „Солза и смеа“ Софија, Р.Бугарија

Автор: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ

Режија: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 04.06.2005

Сценографија: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ
Костимографија: Мери ЈОВАНОВСКА-ГЕОРГИЕВСКА
Превод: Богомил СТОИЛОВ


Играат:
Стојан АЛЕКСИЕВ – Филоктет
Петар ТЕМЕЛКОВСКИ – Одисеј
Михаил МИЛЧЕВ – Неоптолем