ФИЛОКТЕТ

Продукција: Драмски театар, Скопје

Автор: Љубиша Георгиевски

Режија: Љубиша Георгиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Петре Темелковски за улогата Филоктет.