FIGURAE VENERIS HISTORIAE (Љубовни пози на историјата)

Продукција: Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Автор: Горан СТЕФАНОВСКИ

Режија: Наташа ПОПЛАВСКА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 10.06.2017

Сценограф: Емил ПЕТРО
Костимограф: Роза ТРАЈЧЕСКА РИСТОВСКА
Музика: Горазд ЧАПОВСКИ, МИЗАР
Драматург: Лидија МИТОСКА-ЃОРЃИЕВСКА
Дизајн на светло: Милчо АЛЕКСАНДРОВ


Играат:
Магнус Хиршфелд: Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Бароницата: Даниела ИВАНОСКА
Баронот: Игор ТРПЧЕСКИ
Мајсторот: Зоран ИВАНОСКИ
Вдовицата: Катерина ЧАКМАКОСКА КЛИНЧЕСКА
Селанката: Јасмина МИЦОВСКА СТАНКОСКА / Марија СПИРКОСКА ИЛИЈЕСКА
Селанецот: Димитар ЦРЦОРОСКИ
Слугинката: Наташа АЧАНСКИ
Студентот: Илија ВОЛЧЕСКИ
Госпоѓицата: Ангела НАУМОСКА
Казненикот: Михајло МИЛЕНКОСКИ


Тон-мајстор: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
Музички соработник и исполнител: Методија КОСТОСКИ
Музички соработник: Ана МИТОСКА-СТОЈАНОСКА
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Светло мајстор: Ристе ГРКОСКИ
Шеф на сцена: Сашо СМОКВОСКИ
Сликар исполнител: Пеце РИСТЕСКИ
Реквизитер: Гоце НАУМОСКИ
Гардеробер: Снежана ЃОРЃИОСКА
Фризер-перикер: Даринка БОГОЕСКА
Заварувач: Ордан ТОДОРОСКИ
Декоратери: Роберт СТОЈКОСКИ, Владимир ВЛАДИМИРОСКИ, Јане ЈАНКУЛОСКИ, Златко АПОСТОЛОСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Емил Петро,
  2. НАГРАДА ЗА КОЛЕКТИВНА ИГРА.