ФАРСА ЗА ХРАБРИОТ НАУМЕ

Продукција: Градски театар - Охрид

Автор: Русомир БОГДАНОВСКИ

Режија: Благојче БОЖИНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 06.06.2006

Сценограф: Крсте С. ЏИДРОВ
Костимограф: Татјана МЕДАРОВА – СТОЈАНОСКА
Музика: Марјан НЕЌАК


Играат:
Весна ИЛИЕСКА – Доилката
Митко СЕРАФИМОСКИ – Војниче фалбаџиче
Петар МИРЧЕВСКИ – Херојот Растрбушентиј
Павел МАСЛОВ – Колбасарот Маснотиј
Никола ТОДОРОВСКИ – Капетан Магдонос
Марија НОВАК – Зигфрид археологот
Горан СТОЈАНОВСКИ – Храбриот Науме
Јасмина БИЛАЛОВИЌ – Пирга
Жанко ГОЛАБОСКИ – Модератор


Видео и графички дизајн: Благојче БОЖИНОВСКИ, Никола ТОДОРОСКИ и Владимир ТРАЈАНОВСКИ