ФАНИ ДОАЃА САМ

Продукција: Албански театар - Скопје

Автор: Ресул ШАБАНИ

Режија: Адонис ФИЛИПИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 07.06.2005

Сценографија: Беди ИБРАХИМ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Клемент МАРКУ


Играат:
Џевдет ЈАШАРИ
Мирлинда САИТИ
Теута АЈДИНИ-ЈЕГЕНИ
Зијадин МУРТЕЗИ
Дрита КАБА-КАРАГА
Блерим ИСМАНИ
Сабедин СЕЛМАНИ
Хисмет РАМАДАНИ
Јлбер МУРТЕЗИ
Бекир НУРЕДИНИ
Елхаме БИЛАЛ
Мехди АЛИДЕМИ
Диар ЏАНИ
Рефедин ШАКИРИ
Решат АЛИУ
Висар ВИШКА


Суфлер: Туркен ЈАЈАГА
Инспициент: Орхан КАДРИУ
Тон мајстор: Фаредин БУШИ
Светло мајстор: Ахмет ЧАЈАНИ
Шеф на сцена: Скендер ДАЧИ