Еveryman / Секој

Продукција: Ателје 212 Белград, Србија и Црна Гора

Автор: Горан Стефановски

Режија: Ѓурѓа Тешиќ

Драматург: Јелена МИЈОВИЌ
Сценографија: Марина ЧУТУРИЛО-ХЕЛМАН
Костимографија: Јелисавета ТАТИЌ-ЧУТУРИЛО
Музика: Ања ЃОРЃЕВИЌ
Кореограф: Бојана МЛАДЕНОВИЌ
Превод: Данило ПОПОВИЌ
Лектор: Д-р Лиљана МРКИЌ-ПОПОВИЌ


Играат:
Душанка СТОЈАНОВИЌ – Анастазија
Борис КОМНЕНИЌ – Реј
Катарина ЖУТИЌ – Хелен
Бојан ЖИРОВИЌ – Тим
Лилјана ДРАГУТИНОВИЌ – Џо
Светлана БОЈКОВИЌ – Вики
Ненад ЌИРИЌ – Кен


Музичари:
Ања ЃОРЃЕВИЌ – Глас
Александра ДАМЈАНОВИЌ; Терез ЗАЗРОВИЌ – Виола
Петар ЖИВАНОВИЌ – Виолина
Сава ЃУРИЌ; Милош НИКОЛИЌ – Фагот
Ѓорѓе СТЈЕПОВИЌ – Контрабас
Иван РАНКОВИЌ; Ненад НЕШИЌ – Саксофон/Кларинет

Суфлер: Марина ВУЈЕВИЌ
Инспициент: Душко АШКОВИЌ
Светло: Радомир СТАМЕНКОВИЌ
Тон мајстор: Александар ЛАЗАРЕВИЌ