ЕВАНГЕЛИЕ НА ГЛУПОСТА (Далај мама во два дела)

Продукција: НУ Драмски театар – Скопје

Автор: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ

Режија: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 10.03.2014

Костимографија: Мери ГЕОРГИЕВСКА
Сценографија: Мери ГЕОРГИЕВСКА
Музика: Гаврило МИЛОВАНОВИЌ


Играат:
Јордан Поткошулов, 64 год. татко, Патер Фамилиас: Благој ЧОРЕВСКИ
Тања Поткошулова, 62 год. наречена Далај мама, негова жена: Ирена РИСТИЌ
ПАНДЕ, 35 год. нивен син, билдер, растегнувач на федери: Филип ТРАЈКОВИЌ
Сугаре, 15 год, нивен син: Игор ГЕОРГИЕВ
Маца, 40 год. нивна ќерка: Катерина ШЕХТАНСКА – ЛАКОВСКA
Кети, 13 год. ќерка на Маца: Трајанка ИЛИЕВА – Таци
Стево, 40 год., маж на Маца: Игор АНГЕЛОВ
Далај дамла, мајка на Далај мама: Петар МИРЧЕВСКИ, Славиша КАЈЕВСКИ
Прва Караконџула: Валдета ИСМАИЛИ
Втора Караконџула: Ана КОСТОВСКА
Трета Караконџула: Милица СТОЈАНОВА, Александра ПАВЛОВА
Мајсторот: Диме ИЛИЕВ
Офицерот: Златко МИТРЕСКИ


Инспициент: Гоце БОЈЧЕВ
Суфлер: Жаклина ЦВЕТКОВСКА
Светло – мајстор: Дејан БЛАЖЕВСКИ
Тон – мајстор: Чедомир МЛАДЕНОВСКИ