ЕЛЕШНИК

Продукција: Народен театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“, Велес

Автор: Југослав Петровски

Режија: Димитар Станкоски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ НА СОВРЕМЕНА ДОМАШНА ДРАМА на Југослав Петровски,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Васил Зафирчев за улогата Јанко,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Сашка Димитровска за улогата Милка.