ЕЛЕНИТЕ ПРОКОЛНУВАЊАТА

Продукција: Факултет за драмски уметности - Скопје

Автор: -

Режија: -

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 10.06.2019

Дипломски испит по предметот актерска игра на студентите од студиската програма за Драмски актери во класата на проф. м-р Ељеса Касо и демонстратор м-р Јеткин Сезаир


Играат:
Наратор – Дин Ибрахим; Хакан Даци; Метин Ибрахим; Ебру Мусли; Озел Асанов; Сара Јусуф; Едис Мусиќ
Џудана – Ебру Мусли
Мустафа Беј – Хакан Даци
Призраци на одмазда – Бурак Рахман
Бак’р – Озел Асанов
Сувејда – Дин Ибрахим
Кас’м – Метин Ибрахим
Хазер Беј – Едис Мусиќ
Курејша – Сара Јусуф
Главната бајачка – Дин Ибрахим
Бербер – Метин Ибрахим
Младоста на берберот – Озел Асанов
Духот – Озел Асанов
Ламиа – Бурак Рахман
Нас’р – Озел Асанов
Сидар – Дин Ибрахим; Хакан Даци; Метин Ибрахим; Ебру Мусли; Озел Асанов; Сара Јусуф; Едис Мусиќ; Бурак Рахман