ЕЛЕКТРА

Продукција: Народен театар, Куманово

Автор: Софокле

Режија: Димитар Христов

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Ѓорѓи Андов за улогата Орест,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Милојка Ковачевиќ за улогата Клитемнестра.