ЕДВАРД РАЦЕ НОЖИЦИ

Продукција: НУ Театар за деца и младинци – Скопје

Автор: според сценариото на Тим БАРТОН и Каролајн ТОМПСОН

Режија: Нела ВИТОШЕВИЌ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 07.10.2021

Драматизација: Нела ВИТОШЕВИЌ и Ивана АНГЕЛОВСКА
Сценографија: Костантин ТРПЕНОСКИ
Асистент на сценографија: Моника АНГЕЛЕВСКА
Костимографија: Роза ТРАЈЧЕСКА РИСТОВСКА
Композитор: Огнен АНАСТАСОВСКИ


Играат:
Едвард: Бојан КИРКОВСКИ
Ким Богс: Наташа ПЕТРОВИЌ
Пег Богс: Симона СПИРОВСКА
Бил Богс: Ненад МИТЕВСКИ
Кевин Богс: Ангела ДИМИТРОВА
Џојс: Емра КУРТИШОВА
Марџ: Ана ЛЕВАЈКОВИЌ БОШКОВ
Сиси: Катарина ИЛИЕВСКА СИЛЈАНОВСКА
Есмералда: Изабела НОВОТНИ
Хелен: Ивана ПАВЛАКОВИЌ
Џим: Петар СТОЈАНОВ
Џорџ Монро: Никола НАКОВСКИ
Полицаецот: Исмет ШАБАНОВИЌ


Инспициенти: Ѓуро ДРАКУЛОСКИ и Ирена ГЛИГОРОСКА
Изработка на реквизита: Кирил ВАСИЛЕВ и Бранкица ЈОРДАНОВСКА
Перикер: Џули КАЧАРЕВИЌ
Изработка на костим: Љубица ВЕЛКОВА, Toшо САЗДОВ, Билјана ПЕШЕВСКА и Гордана БОЖИНОВСКА
Фотографии на рекламен материјал: Кире ГАЛЕВСКИ
Дизајн на плакат и програма: Борче ДИМИТРИЈОСКИ
Тон мајстор: Владимир СТЕФАНОВСКИ и Ангел НАСКОВСКИ
Светло мајстор: Мартин МИТРОВСКИ и Оливер СТАВРЕВ
Шминка и специјални ефекти: Игор ПЕТРЕСКИ
Гардеробер: Мирка ЃОРГИЕВА
Декоратери: Јовица ВИДЕСКИ, Драган НЕСТОРОВСКИ, Мирсат КАМБЕРИ и Бујамин СЕЛИМИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Борче Димитријоски.