ЕДНАШ СВЕТ ИЗГРАДИВ

Продукција: НУ Театар за деца и младинци – Скопје

Автор: по мотиви од романот „Сидарта“ на Херман ХЕСЕ

Режија: Јане СПАСИЌ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 10.06.2018

Текст и Режија: Јане СПАСИЌ
По мотиви од романот „Сидарта“ на Херман ХЕСЕ
Асистент на режија: Горјан АРЕВСКИ
Сценограф: Мери БАТАКОЈА
Костимограф: Бранкица ЈОРДАНОВСКА
Композитор: Дарија АНДОВСКА


Играат:
Драган ДОВЛЕВ
Ненад МИТЕВСКИ
Наташа ПЕТРОВИЌ
Симона СПИРОВСКА
Бојан КИРКОВСКИ
Михаел СТОЈАНОВСКИ


Дизајн на светло: Звездан МИЉКОВИЌ
Дизајн на плакат и промотивни материјали: Елена АНДРЕЕВА
Изработка на реквизити: Марко ЈАНЕВ и Сања СИМОВСКА
Инспициент: Ѓуро ДРАКУЛОВСКИ
Тон мајстор: Ангел НАСКОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Наташа Петровиќ.