ЕДИП КОМЕНТАРИ

Продукција: НУЦК „Ацо Шопов“ - Театар Штип

Автор: по мотиви на Едип од СОФОКЛЕ

Режија: Драгана МИЛОШЕВСКИ ПОПОВА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 05.10.2021

Авторски проект на Драгана МИЛОШЕВСКИ ПОПОВА и Игор КИРОВ
Кореографија: Игорчо КИРОВ
Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Роза ТРАЈЧЕВСКА
Музика: Томе ТЕМЕЛКОСКИ
Соработник во концептот и адаптација: Ивана НЕЛКОВСКА
Драматург: Весна КУСЛЕСКА


Играат:
Едип: Ефтим ТРАЈЧОВ ЃАУРСКИ
Антигона: Анѓелка НАШКОВА
Креонт / Лај: Пеце РИСТЕВСКИ
Јокаста: Марија МИНЧЕВА АНДОНОВ
Тирезиј: Милорад АНГЕЛОВ


Светло мајстор: Методи САЗДОВ, Ристе СТОЈАНОВСКИ
Тон мајстор: Ефтимија ЈОВАНОВА
Визуелни и дигитални ефекти: Иван КРСТЕВСКИ/Дорјан ТРАЈКОВ
Видео бим: Александар ТАЛЕВСКИ
Кројач: Панче СТОЈМЕНОВ
Гардеробер: Верица ДАВЧЕВА
Декоратери: Тимчо АРСОВСКИ, Ѓорѓи ЧАПОВ, Перо ИВАНОВ, Александар ТАЛЕВСКИ, Тоше ЗАФИРОВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Игор Киров.