ЏОН ГАБРИЕЛ БОРКМАН

Продукција: НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица

Автор: Хенрик ИБЗЕН

Режија: Горан ТРЕНЧОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 14.06.2017

Адаптација и режија: Горан ТРЕНЧОВСКИ
Сценографија: Милена ПАНТЕЛЕЕВА
Костимографија: Ванчо ВАСИЛЕВ
Композитор на музика: Марјан НЕЌАК
Дизајн на плакат (по мотиви на Мунк): Александар ФИЛЕВ
Превод: Ленче ТОСЕВА


Играат:
Џон Габриел Боркман: Кољо ЧЕРКЕЗОВ
Гунхилд: Јулија МИЛКОВА
Ерхард: Ванчо ВАСИЛЕВ
Ела Рентхајм: Јасмина ВАСИЛЕВА
Фани Вилтон: Анкица БЕНИНОВА
Вилхелм Фолдал: Игор ТОДОРОВ
Фрида: Надица ТРАЈКОВА
Собарот: Стојан СТОЈАНОВ