ДУХОТ НА СЛОБОДАТА

Продукција: Народен театар - Битола

Автор: Војдан ЧЕРНОДРИНСКИ, Горан СТЕФАНОВСКИ

Режија: Мартин КОЧОВСКИ, Дејан ПРОЈКОВСКИ, Деан ДАМЈАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 04.06.2005

Сценографија: Ненад ЖДЕРО
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Оливер ЈОСИФОВСКИ
Кореограф: Александра ХОНГ


Играат:
Борис ЧОРЕВСКИ – Димо, чорбаџија, татко на Маноил
Ратка РАДМАНОВИЌ – Баба Ленка, стројничка
Мартин МИРЧЕВСКИ – Тодор, слуга
Елена МОШЕ – Вета, слугинка, девојка на Тодор
Огнен ДРАНГОВСКИ – Маноил
Габриела ПЕТРУШЕВСКА – Слободата
Јулијана МИРЧЕВСКА – Темјана, невеста на Маноил
Стеван ПЕТРОВСКИ – Дете


Инспициент: Мирослав ЛАЗАРЕВСКИ
Суфлер: Радојка ДИМЕСКА
Светло мајстор: Димче СПАСЕВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Габриела Петрушевска за улогата Слободата.