ДРУГА СТРАНА

Продукција: ФУТУРА 2/2 и Драмски театар - Скопје

Автор: Дејан ДУКОВСКИ

Режија: Слободан УНКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 07.06.2005

Сценографија: Хана ЛАНДЕС
Костимографија: Хана ЛАНДЕС
Избор на музика: Влатко ГАЛЕВСКИ


Играат:
Јовица МИХАЈЛОВСКИ – Лаки
Ирена РИСТИЌ – Лили
Камка ТОЦИНОВСКИ – Мала
Тони МИХАЈЛОВСКИ – Трики


Продуцент: Русе АРСОВ
Суфлер: Даница ИЛИЕВА
Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ на Дејан Дуковски,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Камка Тоциновски за улогата Мала,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Ирена Ристиќ за улогата Лили.