ДРАКУЛА

Продукција: Македонски народен театар - Скопје

Автор: Дејан ДУКОВСКИ

Режија: Срѓан ЈАНАЧИЕВИЌ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 09.06.2008

Музика: Поган ПАГАН
Костимограф: Марјан ПЕЈОСКИ
Драматург: Благица СЕКУЛОСКА


Играат:
Ирена РИСТИЌ
Никола РИСТАНОВСКИ
Јордан СИМОНОВ
Сенко ВЕЛИНОВ
Ана КАЛАЧОСКА
Драгана КОСТАДИНОСКА
Гораст ЦВЕТКОВСКИ
Славиша КАЛЕВСКИ
Сашко КОЦЕВ
Јана СТОЈАНОВСКА
Ана СТОЈАНОВСКА
Наталија ТЕОДОСИЕВА


Тон мајстор: Антонио ДОЈЧИНОВСКИ
Светло мајстор: Илија ТАРЧУГОВСКИ
Инспициент: Никола КИМОСКИ