ДОНИ ДАРК

Продукција: НУ Театар „Комедија“ – Скопје

Автор: по мотиви на Леонард ГЕРШ

Режија: Роберт РИСТОВ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 12.06.2018

Адаптација на текст: Роберт РИСТОВ
(адаптацијата е направена според драматуршката предлошка на Леонард ГЕРШ, со користење на извори од повеќе современи автори кои третитираат слична тематика)
Сценографија: Инес ПЕТРОВА-БОШКОСКА
Костимографија: Елена ЛУКА
Музика: Гаро ТАВИТЈАН
Виолончело: Дејан ЦВЕТКОВСКИ


Играат:
Дони Дарк: Даријан ПЕТРОВ
Џил: Мирјана ПОПОВСКА РИСТОВ
Госпоѓа Бејкер: Магдалена РИЗОВА-ЧЕРНИХ
Ралф: Сашо РИСТОВСКИ


Тон мајстор: Ѓорѓи ПОЛИЗОВ
Светло мајстор: Мартин МИТРОВСКИ