ДОН ЖУАН

Продукција: Драмски театар - Скопје

Автор: Жан-Батист МОЛИЕР

Режија: Александар ПОПОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2006

Сценограф: Александар ПОПОВСКИ
Костимограф: Елена ВАСИЌ
Избор на музика: Александар ПОПОВСКИ
Кореограф: Кренаре НЕВЗАТИ – Кери
Драматург и превод: Деспина АНГЕЛОВСКА
Лектор: Елица ИНАДЕВСКА


Играат:
Никола РИСТАНОВСКИ – Дон Жуан; Дон Луј
Ирена РИСТИЌ – Зганарел
Драгана КОСТАДИНОВСКА – Дона Елвира
Самоил ДУКОВСКИ – Гузман
Лилјана ВЕЛЈАНОВА – Дон Карлос
Калина НАУМОВСКА – Дон Алонсо
Снежана СТАМЕСКА – Шарлота
Сашка ДИМИТРОВСКА – Матурина
Диме ИЛИЕВ – Пјеро
Лазе МАНАСКОВСКИ – Господин Диманш
Гордана ЕНДРОВСКА – Дон Карлос
Ацо ЈОВАНОВСКИ – Дон Луј
Димитар ЗОЗИ – Франциско
Ѓорѓи ТОДОРОВСКИ – Свештеникот, Статуата на командирот
Милица СТОЈАНОВА – Елвира
Виолета ШАПКОВСКА – Жена
Викторија АНЃУШЕВА – Жена
Душица СТОЈАНОВСКА – Жена


Суфлер: Жаклина ЃОРГИЕВСКА
Инспициент: Агим КРАСНОУ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Филип Јовановски,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Никола Ристановски за улогата Дон Жуан.