ДОН КИХОТ

Продукција: Народен театар - Штип

Автор: Мигуел Де СЕРВАНТЕС / Михаил БУЛГАКОВ

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 08.06.2006

Сценограф: Владо ЃОРЕСКИ
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОВСКИ
Кореограф: Александар ИЛИЕВ


Играат:
Раде РОГОЖАРОВ – ДОН КИХОТ
Методија КОЛОСКИ – САНЧО ПАНСА
Владимир ТУЛИЕВ
Ива ЗЕНДЕЛСКА
Милорад АНГЕЛОВ
Кристина АТАНАСОВА
Михајло ПЕТРЕВСКИ
Игор ИВАНОВСКИ


Светло мајстор: Методи САЗДОВ
Инспициент: Мијалче КОЦЕВ
Реквизитер: Митко ШАЛЕВ
Гардеробер: Верче ДАВЧЕВА
Шеф на сцена: Миланчо ГЕОРГИЕВ
Видео продукција: ОВЕРМИНД СТУДИО
Аниматори: Љубан Стамениќ и Игор Трајковски