ДОМОТ НА БЕРНАРДА АЛБА

Продукција: Народен театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“, Велес

Автор: Федерико Гарсија Лорка

Режија: Стојан Стојановски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Александар Илиев,
  2. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Зорица Панчиќ за улогата Мартирио.