ДОКТОР ФАУСТ

Продукција: НУ Народен театар – Битола

Автор: Кристофер МАРЛОУ и текстови на режисерот и драматургот

Режија: Андраш УРБАН

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 09.06.2018

По мотиви од „Трагичната повест за животот и смртта на дoктор Фаустус” на Кристофер МАРЛОУ и авторски и други текстови на режисерот и драматургот
Драматург: Билјана КРАЈЧЕВСКА
Сценограф: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ
Композитор: Aлександар ДИМОВСКИ
Текст на сонгови: Билјана КРАЈЧЕВСКА


Играат:
Борче ЃАКОВСКИ
Викторија СТЕПАНОВСКА-ЈАНКУЛОВСКА
Елена МОШЕ
Иван ЈЕРЧИЌ
Илина ЧОРЕВСКА
Маја АНДОНОВСКА-ИЛИЈЕВСКИ
Марјан ЃОРЃИЕВСКИ
Никола ПРОЈЧЕВСКИ
Петар СПИРОВСКИ
Сандра ГРИБОВСКА
Соња МИХАЈЛОВА
Соња ОШАВКОВА


Светло мајстор: Игор МИЦЕВСКИ, Илија ДИМОВСКИ
Тон мајстор: Николче ТЕРЗИЕВСКИ
Инспициент: Мирослав ЛАЗАРЕВСКИ