ДИВО МЕСО

Продукција: Драмски театар, Скопје

Автор: Горан Стефановски

Режија: Александар Поповски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Кирил Џајковски,
  2. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Ангелина Атлагиќ,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Драган Спасов за улогата Симон Андреевиќ,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Дејан Лилиќ за улогата Стефан Андреевиќ,
  5. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Ирена Ристиќ за улогата Херман Клаус,
  6. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Александар Поповски,
  7. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.