ДЕТЕКТОР ЗА ЛАГИ

Продукција: НУЦК „Григор Прличев“ - Народен театар – Охрид

Автор: Василиј СИГАРЕВ

Режија: Ненад ВИТАНОВ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 17.06.2015

Сценографија: Филип КОРУНОВСКИ
Костимографија: Александра КРНИНОВА ГРУЕВ
Продуцент: Горан СТОЈАНОСКИ


Играат:
Јасмина БИЛАЛОВИЌ
Никола ТОДОРОСКИ
Стрезо СТАМАТОВСКИ


Инспициент: Филип АНГЕЛИЧИН – Жура
Видео обликување и графички дизајн: Филип КОРУНОВСКИ
Изведувач на костими: Ромина СТЕФАНОВСКА РЕШИДИ
Раководител на техничка служба: Зоран ЛЕВЕСКИ
Изведувач на сценографија: Предраг ЈОВАНОВИЌ – Бато
Шминкер: Павел МАСЛОВ
Организатор: Никола КАРАЈОВАНОСКИ
Избор на музика: Ненад ВИТАНОВ
Тон и видео проекција: Никола КАРАЈОВАНОСКИ
Светло: Павле ГОЛАБОСКИ
Реквизитер – Изведувач: Борис ВЕЛЈАНОСКИ
Реквизитер: Маријана НИКОЛОСКА
Гардеробери: Деса ЛАЗОРОСКА, Линдита МЕРКО
Сценски техничари: Даниел АНДРЕСКИ, Љупчо КРСТАНОСКИ
Домаќин – набавувач: Аца НИКОЛОСКИ
Гостин во видео: Анета ВРШКОСКА ЈОВАНОСКА
Проект и маркетинг менаџер: Илче КЛИМОСКИ
Технички асистенти: Наташа ДИМОСКА, Јагода МАЈСТОРОСКА