ДЕКАМЕРОН

Продукција: Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Автор: Џовани БОКАЧО

Режија: Мартин КОЧОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 04.06.2022

раматизација: Лидија МИТОСКА-ЃОРЃИЕВСКА
Сценографија: Филип ЈОВАНОВСКИ
Костимографија: Јулијана ВОЈКОВА-НАЈМАН
Музика: Оркестарот на Театар „Војдан Чернодрински“
под водство на Пеце ТРАЈКОВСКИ-Брада
Вокал и музички соработник: Ана МИТОСКА


Играат:
Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Наташа АЧАНСКИ
Здравко СТОЈМИРОВ
Илија ВОЛЧЕСКИ
Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Марија СПИРКОСКА-ИЛИЈЕСКА
Ангела НАУМОСКА
Игор ТРПЧЕСКИ
Михајло МИЛЕНКОСКИ
Андон ЈОВАНОСКИ
Александар ТОДЕСКИ
Димитар ЦРЦОРОСКИ
Цветанка ЧАВЛЕСКА
Сара СПИРКОСКА
Леонардо ЛАЗОВ


Инспициент: Елена ИВАНОСКА
Тон мајстор и дизајн на звук: Томе ТЕМЕЛКОСКИ
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Светло: Ристе ГРКОСКИ
Сликар исполнител: Пеце РИСТЕСКИ
Реквизитер: Гоце НАУМОСКИ
Гардеробер: Снежана ЃОРЃИОСКА
Фризер-перикер: Даринка БОГОЕСКА
Заварувач: Гоце ТОДОРОСКИ
Декоратери: Сашо СМОКВОСКИ, Роберт СТОЈКОСКИ, Владимир ВЛАДИМИРОСКИ, Јане ЈАНКУЛОСКИ, Златко АПОСТОЛОСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА на Лидија Митоска Ѓорѓиевска,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАДА АКТЕРКА на Сара Спиркоска.