ДАЛАЈ МАМА

Продукција: Народен театар - Битола

Автор: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 06.06.2008

Сценографија: Владо ЃОРЕСКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОСКИ


Играат:
Јордан Поткошулов: Петар МИРЧЕВСКИ
Тања Поткошулова (наречена Далај Мама): Соња МИХАЈЛОВА
Панде: Васко МАВРОВСКИ
Сугаре: Никола ПРОЈЧЕВСКИ
Маца: Габриела ПЕТРУШЕВСКА
Кети: Викторија СТЕПАНОВСКА
Стево: Сашо ОГНЕНОВСКИ
Далај Дамла: Ратка ДАМЈАНОВИЌ
Прва караконџолка: Валентина ГРАМОСЛИ
Втора караконџолка: Соња ОШАВКОВА
Трета караконџолка: Менка БОЈАЏИЕВА
Четврта караконџолка: Елена ТРАЈКОВСКА
Мајсторот: Митко С. АПОСТОЛОВСКИ
Офицерот: Огнен ДРАНГОВСКИ


Светло: Илија ДИМОВСКИ
Тон мајстор: Христо БОЈАЏИЕВ
Инспициент: Боне СТОЈЧЕВСКИ
Суфлер: Зорка ЃАКОВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Викторија Степановска за улогата Кети.