ДА СЕ ЗАБОРАВИ ХЕРОСТРАТ

Продукција: Народен театар - Велес

Автор: Григориј ГОРИН

Режија: Зоја БУЗАЛКОВА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 08.06.2008

Играат:
Човекот на театарот: Игор АНГЕЛОВ
Тисаферн, господар на Ефес, сатрап на Персискиот цар: Јордан ВИТАНОВ
Клементина, негова жена: Зорица П. ПАНЧИЌ
Клеон, архонт – басилеј на Ефес: Крсте ЈОВАНОВСКИ
Херострат: Зоран ЉУТКОВ
Крисип, лихвар: Александар ЃОРГИЕВ
Ерита: божица на храмот на Артемида: Маја НАСТЕВСКА
Стражарот: Едмонд СОТИР
Прв граѓанин: Кирил ГРАВЧЕВ
Втор граѓанин: Кети БОРИСОВСКА
Трет граѓанин: Самоил СТОЈАНОВСКИ


Инспициент: Славиша ЃЕОРГИЕВ
Светло: Благој ПОДЛЕШКИ
Тон: Лазо ТЕОВ
Гардеробер: Јулија АНЃЕЛКОВСКА
Шеф на сцена: Дејан ТРИПУНОВСКИ
Реквизитер: Спасе ПЕТРУШЕВ
Сценска техника: Игор ГАВРИЛОВ, Дејан КРСТЕВСКИ, Маријан ТОДОРОВСКИ
Директор: Јордан ВИТАНОВ