ДА СЕ СПАСИ НАДЕЖТА

Продукција: Театар на народностите — Албанска драма, Скопје

Автор: Емануел Раблес

Режија: Мирко Стефановски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Сефедин Нуредини за улогата Поручникот,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мехди Бајрактари за улогата Полковникот.