ЦРНИЛА

Продукција: Народен театар - Штип

Автор: Коле ЧАШУЛЕ

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2005

Играат:
Рубенс МУРАТОВСКИ – Луков
Игор СТОЈЧЕВСКИ – Фезлиев
Кристина АТАНАСОВА – Неда
Методија КОЛОСКИ – Младичот
Пеце РИСТЕВСКИ – Иван
Владимир ТУЛИЕВ – Христов
Ива ЗЕНДЕЛСКА – Милка
Благој ВЕСЕЛИНОВ – Методи
Далибор САЗДОВ – Дете-надеж


Музичари:
Борче КОСТАДИНОВ – Кларинет
Иле КОЛЕВ – Кларинет

Инспициент: Мијалчо КОЦЕВ
Светло мајстор: Методи САЗДОВ
Реквизитер: Митко ШАЛЕВ
Гардеробер: Верче ДАВЧЕВА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Александра Хонг.