ЦРНИЛА РИВАЈВЛ

Продукција: Народен театар, Куманово

Автор: Коле Чашуле

Режија: Љубиша Георгиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Љупчо Хаџи Стојанов,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Митко С. Апостоловски за улогата Фезлиев,
  3. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Љубиша Георгиевски.