ЦРНИЛА 005

Продукција: Македонски народен театар - Скопје

Автор: Коле ЧАШУЛЕ

Режија: Слободан УНКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 02.06.2006

Сценограф: Мета ХОЧЕВАР
Костимограф: Јелена ПРОКОВИЌ


Играат:
Николина КУЈАЧА
Емил РУБЕН
Јовица МИХАЈЛОВСКИ
Јордан СИМОНОВ
Тони МИХАЈЛОВСКИ
Оливер МИТКОВСКИ
Даниела СТОЈКОВСКА


Инспициент: Ѓорѓи ВЛАХОВ
Суфлер: Снежана КИСЕЛИЧКИ
Технички асистент: Виктор РУБЕН


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Јелена Проковиќ,
  2. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Николина Кујача за улогата Неда.