ЦРНА

Продукција: Народен театар, Куманово

Автор: Љубиша Георгиевски – Богомил Ѓузел

Режија: Љубиша Георгиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Петре Темелковски за улогата Мустаќот,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Игор Џамбазов за улогата Капетанот Тоза.