ЦРНА ДУПКА

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Горан Стефановски

Режија: Бранко Брезовец

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОПАГАНДЕН МАТЕРИЈАЛ на Димитар Кочоски,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Валентин Светозарев,
  3. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Сашо Огненовски за улогата Магда,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Владимир Талески за улогата Силјан,
  5. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Бранко Брезовец,
  6. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.