ЦРКВИЧЕТО 40 МАЧЕНИЦИ ВО БИТОЛА

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Владимир Костов – Љупчо Ѓоргиевски

Режија: Љупчо Ѓоргиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНСКА АДАПТАЦИЈА на Владимир Костов и Љупчо Ѓоргиевски,
  2. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Борис Чоревски.