ЧЕТВРТАТА СЕСТРА

Продукција: Народен театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп

Автор: Јануш ГЛОВАЦКИ

Режија: Кирил ПЕТРЕСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 05.06.2007

Продуцент: Ромир ЈАКУПИ
Сценографија: Љубчо ЈОВАНОВ
Асс. Срѓан МИТРОВИЌ
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Марјан НЕЧАК


Играат:
Бабушка: Мими ТАНЕВСКА
Генералот: Кирил РИСТОСКИ
Тања: Викторија СТЕПАНОВСКА
Вера: Јасмина МИЦОВСКА – СТАНКОСКА
Катја: Марија СПИРКОСКА
Коља: Зоран ИВАНОСКИ
Иван Павлович: Игор АНГЕЛОВ
Миша: Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Јуриј: Марјан ЧАКМАКОСКИ
Костја: Игор ТРПЧЕСКИ
Стјопа: Александар ТОДЕСКИ
Џон: Милан СЕКУЛОСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Викторија Степановска за улогата Тања,
  2. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Игор Ангелов за улогата Иван Павловиќ.