ЦАРОТ ВЛАДИСЛАВ

Продукција: НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица

Автор: Борис ЈАНКОВ

Режија: Бранко СТАВРЕВ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 10.06.2018

Режија и Сценографија: Бранко СТАВРЕВ
Костимографија: Елена ДОНЧЕВА
Дизајн на светло: Димче СПАСЕСКИ и Никола ИЛКОВ


Играат:
Царот Владислав: Стојан ВЕЛКОВ-Трн
Царицата Марија: Оливера АРИЗАНОВА
Царот Гаврил: Коста АНГОВ
Царицата Ирена: Ангелина ТРЕНЧЕВА
Патријархот Давид: Бранко БЕНИНОВ
Епископот Данаил: Ванчо МЕЛЕВ
Војводата Богдан: Ванчо КРСТЕВСКИ
Испосникот Стефан: Кире ЃОРГИЕВ
Царот Василиј II: Душан КОСТОВ
Маѓесничка: Тинка РИСТЕСКА
Кнегињата Косара: Анкица БЕНИНОВА
Кнезот Владимир: Ален НАНОВ
Дрвар: Томе МЕНТИНОВ
Тапанарот: Васе ХРИСТОВ