БУРА

Продукција: Турски театар - Скопје

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Александар ПОПОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Народен театар - Битола на 05.06.2005

Сценографија: Благој МИЦЕВСКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Кирил ЏАЈКОВСКИ


Играат:
Бедиа БЕГОВСКА – Просперо
Несрин ТАИР – Калибан
Филиз АХМЕТ – Ариел
Тамер ИБРАХИМ – Себастијан
Атила КЛИНЧЕ – Антонио
Мустафа ЈАШАР – Гонзало
Салаетин БИЛАЛ – Алонсо
Елјеса КАСО – Фердинанд
Сузан АКБЕЛГЕ – Миранда
Џенап САМЕТ – Тринкуло


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА ВО ОФФ-ПРОГРАМА.