БУНТ ВО ДОМОТ ЗА СТАРЦИ

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Венко Андоновски

Режија: Бранко Ставрев

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ НА СОВРЕМЕНА ДОМАШНА ДРАМА на Венко Андоновски,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Тони Михајловски за улогата Стево,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Никола Ристановски за улогата Управникот.