БУДЕЊЕ

Продукција: Народен театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“, Велес

Автор: Трајче Кацаров

Режија: Владимир Талески

Сценографија: Зоран НИКОЛОВСКИ
Костимографија: Татјана МЕДАРОВА-СТОЈАНОСКА
Музика: Миодраг НЕЌАК
Кореографија: Александар ИЛИЕВ


Играат:
Јордан ВИТАНОВ – Кузман
Слободанка ЧИЧЕВСКА – Кузманица
Кети БОРИСОВСКА – Вампирџијата
Самоил СТОЈАНОВСКИ- Огнен Комита
Кирил ГРАВЧЕВ- Арнаутот
Зорица ПАНЧИЌ- Духот на Слободата
Васил ЗАФИРЧЕВ – Ѓуле Крофна
Викторија ТЕРЗИЈЕВА – Спасена
Александар ЃОРЃИЕВ – Демир Ага


Инспициент: Петар ЛАЗАРЕВСКИ
Тон мајстор: Лазе ТЕОВ
Светло: Благој ПОДЛЕШКИ